Δένδιας: «Και εμείς σκίζαμε τα μνημόνια κάποτε…»

O Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄Αθήνας Νίκος Δένδιας σχολίασε σήμερα το πρωί την πολιτική επικαιρότητα στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

•Εμείς στη Νέα Δημοκρατία κάνουμε το εθνικό μας καθήκον απέναντι στη χώρα. Ούτε συγκυβερνούμε ούτε υποστηρίζουμε την Κυβέρνηση.

Είναι προφανές ότι εισπράττουμε πολιτικό κόστος. Από αυτούς που δεν θέλουν να ψηφιστεί η συμφωνία μέχρι τους δικούς μας, αν θέλετε «ακραίους οπαδούς», που θα προτιμούσαν να έχουμε μία αδιάλλακτη στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, του τύπου «σας τα λέγαμε, τώρα λουστείτε τα». Που σημαίνει όμως ότι θα τα «λουστεί» και η χώρα. Εμείς λοιπόν αυτό που κάνουμε είναι το εθνικό μας καθήκον.

•Υπάρχει πάρα πολλοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση – και δεν αναφέρομαι στον κ. Σόιμπλε που έχει δαιμονοποιηθεί αλλά δε νομίζω ότι είναι ο πιο ακραίος – που συστηματικά μας ωθούν εκτός της Ενωμένης Ευρώπης.

•Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποιοι «αφελείς» και στην Ελλάδα που απεργάζονταν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καν να έχουν βρει ενδιάμεση χρηματοδότηση.

•Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, αλλά με αυτά που έχουν αποκαλυφθεί για την έναρξη σχεδιασμού και την προπαρασκευή συγκεκριμένων ενεργειών έχει παραβιασθεί ο μισός Ποινικός Κώδικας, από ένα απλό πλημμέλημα μέχρι τη πράξη της έσχατης προδοσίας.

•Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε μελέτη είναι κατανοητό. Αλλά εδώ αποκαλύπτεται ότι υπήρχε συγκεκριμένος σχεδιασμός.

•Δεν έχω στοιχεία ότι υπήρχε πρόθεση από τον πρωθυπουργό (σχετικά με την μελέτη και τον σχεδιασμό). Και από την στιγμή που δεν έχω, δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Αλλά ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του κ. Βαρουφάκη, η οποία απέβη ολέθρια και σε θεσμικό και σε εθνικό επίπεδο.

•Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες (για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με τον κ. Βαρουφάκη). Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες είναι έργο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Βουλής να το διερευνήσει.

•Η ιστορία της “υπερήφανης διαπραγμάτευσης” μας έχει κοστίσει πολλά δισ. ευρώ, με τεράστια ευθύνη της πρώτης διαπραγματευτικής ομάδας.

•Και εμείς σκίζαμε τα μνημόνια κάποτε, αλλά μας έκρινε ο ελληνικός λαός. Για την σημερινή κυβέρνηση το θέμα δεν είναι το “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” αλλά τα υφεσιακά μέτρα που θα αναγκασθεί να λάβει προκειμένου να ισοσκελισθεί ο προϋπολογισμός.

Βιώνουμε κατάσταση ημιφρένειας. Εμείς κάνουμε το εθνικό μας καθήκον ως Νέα Δημοκρατία την ίδια ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν συγκεντρώσεις υπέρ της εξόδου από το ευρώ.

•Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να φορτώσει τώρα στον ελληνικό λαό τα εσωκομματικά του προβλήματα, τα οποία δεν είχε λύσει προτού διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

•Στα «κόκκινα δάνεια» όταν ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης, για να είμαι ειλικρινής το πρόβλημα δεν ήταν η τρόικα, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών.

•Αν δεν λυθεί το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων», όχι μόνο των επιχειρηματικών αλλά και των στεγαστικών, η Οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει. Σε αυτό το ζήτημα ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης μπορεί να έχει την στήριξη και την βοήθειά μου.

•Δυστυχώς εμφανίζει σημεία διάλυσης πλέον ο κρατικός μηχανισμός. Και αυτό φαίνεται από το μεταναστευτικό και την κατάσταση στην Φωκίωνος Νέγρη, το Πεδίον του Άρεως και τις άλλες γειτονιές, μέχρι τις πυρκαγιές. Εμείς, παρά την οικονομική κρίση που υπήρχε και τότε, είχαμε κατορθώσει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και υπήρξε ένα σημαντικό αποτέλεσμα.

You may also like

Ορκωμοσία Ερντογάν παρουσία 22 αρχηγών κρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά σήμερα μια νέα θητεία