Δένδιας: «Η ηγεσία της ΝΔ δεν θα έχει σημασία αν καταστραφεί η Ελλάδα»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Antenna, παραχώρησε χθες ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β΄ Αθήνας Νίκος Δένδιας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας ανέφερε:

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι οδεύουμε προς μία συμφωνία. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει εκπλήξει πολλές φορές μέχρι τώρα.

– Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την επίτευξη μίας συμφωνίας για το καλό της πατρίδας. Όμως την ευθύνη για το συγκεκριμένο πλαίσιο και τα συγκεκριμένα μέτρα την έχει η Κυβέρνηση.

Προσπαθώντας να καλύψει όλο αυτό το εξάμηνο διάστημα της ανυπαρξίας της η Κυβέρνηση, θα λάβει μέτρα που θα φέρουν ύφεση, από εκεί που προβλεπόταν ανάπτυξη 2,5% για το 2015.

Έχουν εγκαταλειφθεί όλα τα αναπτυξιακά εργαλεία για την υπέρβαση της κρίσης, όπως το νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ, που βρήκε έτοιμο σημερινή Κυβέρνηση και δεν το έχει νομοθετήσει ακόμα και το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο (IfG).

Αγωνιστήκαμε στην προηγούμενη Κυβέρνηση για να απορροφήσουμε εμπροσθοβαρώς το νέο ΕΣΠΑ, αλλά δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ.

– Η Κυβέρνηση επί 6 μήνες δεν κυβέρνησε. Δεν το λέω σαν κριτική, αλλά σαν προσπάθεια αφύπνισης

Έμειναν αναξιοποίητα και όσα είχαμε ετοιμάσει και για τη νεανική επιχειρηματικότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ οραματίζονται μία χώρα στην οποία κάθε νέος θα θέλει να γίνει δημόσιος υπάλληλος, όπως στη δεκαετία του ’50.

Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους ότι το Grexit δεν βοηθά κανέναν και ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας ως χώρα.

Εγώ θέλω ο κ. Τσίπρας στο εξωτερικό να περπατάει με το κεφάλι ψηλά. Με στενοχωρεί να μιλάνε άσχημα για τον πρωθυπουργό και την χώρα μου, όπως οι δηλώσεις που έκανε πρωθυπουργός χώρας της Βαλτικής.

Προσπαθούμε και από την πλευρά μας όσοι στη Νέα Δημοκρατία διατηρούμε επαφές με το εξωτερικό και τους εταίρους, να πείσουμε ότι το Grexit δεν είναι ούτε προς το δικό τους συμφέρον.

– Αυτή τη στιγμή πρέπει να λύσουμε το εθνικό θέμα της συμφωνίας. H ηγεσία της ΝΔ δεν θα έχει σημασία αν καταστραφεί η Ελλάδα.

Δεν κρύβω την φιλοδοξία μου για τη δημιουργία μίας σοβαρής πολιτικής πλατφόρμας στη Νέα Δημοκρατία. Το ποιος θα την εκφράσει αυτή την πλατφόρμα είναι απολύτως δευτερεύον.

You may also like

Ορκωμοσία Ερντογάν παρουσία 22 αρχηγών κρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά σήμερα μια νέα θητεία