ΓΣΕΕ: Ανόητες και αντιεπιστημονικές θεωρίες

Επίσημη τοποθέτηση της Πολιτείας ζητά ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος

Για «ανόητες και αντιεπιστημονικές θεωρίες», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Γιάννης Παναγόπουλος, σχολιάζοντας τις προτάσεις που διατυπώθηκαν στην πρώτη ετήσια έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), για κατάργηση του κατώτερου μισθού για τους νέους από 15 έως 29 ετών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση και από την ηγεσία του ΚΕΠΕ να απαντήσουν «για το αν υιοθετούν αυτές τις απόψεις», ενώ αναφερόμενος σε απαιτήσεις που αποδίδει στην τρόικα «για απελευθέρωση των απολύσεων», τονίζει ότι θεωρεί «αδιανόητη» μια τέτοια συζήτηση «σε μια χώρα που σπαράσσεται από την ανεργία που τροφοδοτεί και την ύφεση».

Εξάλλου, ο κ. Παναγόπουλος τάσσεται υπέρ της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και σημειώνει ότι με τη συμφωνία αυτήν, «μπαίνουν όρια, κριτήρια και υποχρεωτικοί περιορισμοί στους εργοδότες, ενώ δεν αλλάζει καθόλου το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις και τις αρμοδιότητες του υπουργού».

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους