«Γράμμα σ’ ένα παιδί»

- in ΕΥ ΖΗΝ
683

Παράσταση στην νοηματική γλώσσα από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Στο κατάμεστο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, μπροστά στο κοινό της “θορυβώδους σιωπής”, η Ζέτα Δούκα είχε χθες πλάι της στη σκηνή την Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου. Η πρώτη ερμήνευσε με το μοναδικό της τρόπο το “Γράμμα σ’ ένα παιδί”, η δεύτερη μετέφραζε στη νοηματική!

Ήταν μια παράσταση όπως οι άλλες, διαφορετική όμως σε κλίμα και συναίσθημα καθώς δεν είναι ούτε εύκολο ούτε συχνό να δίνονται παραστάσεις για κωφούς. Αυτό έπραξε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις συνεργασίες που καθιστούν το θέατρο “προσβάσιμο” σε όλους.

Στο τέλος, οι νεαροί μαθητές της νοηματικής γλώσσας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη Ζέτα Δούκα.

Το έργο

Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών με τον τρόπο που προσεγγίζει την ιστορία μιας ανύπαντρης γυναίκας που κυοφορεί ένα παιδί. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος με μια εξαιρετική ερμηνεία για το πώς αντιμετωπίζεται αλλά και πώς μπορεί να νιώσει μια γυναίκα, όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που κανείς άλλος δεν το θέλει.

«ΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης

Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης

Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης

Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος

Με τη Ζέτα Δούκα

You may also like

Όταν ένα ρομπότ που ψήνει μπέργκερ

Ζητείται μονόχειρας ψήστης, πλήρους απασχόλησης -πρόθυμος και για