Γλέζος: άναψε φωτιές ο «μεγάλος συνασπισμός»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
479

«Πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας» σχολίασε με φόντο τις αντιδράσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου προκάλεσαν ερμηνείες που δόθηκαν στην αναφορά του, από το βήμα της Βουλής, για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης του κόμματός του με τη ΝΔ.

Σε γραπτή δήλωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στην οποία ο κ. Γλέζος είναι ηγετικό στέλεχος, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. ‘Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία – συνεπώς επικίνδυνοι – ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου ότι αν η ΝΔ εγκαταλείψει τη μνημονιακή της πολιτική, το κόμμα του δεν θα έχει αντίρρηση να συνεργαστεί μαζί της.

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για πώληση του 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, σχολιάζοντας τα σενάρια περί δυνατότητας συγκυβέρνησης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη δύναμή της.

«Η πρόταση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ είναι αποδοχή ότι έχει χάσει τη δύναμή της. Ζητά δηλαδή να συγκυβερνήσει το ναδίρ με το ζενίθ. Αν η ΝΔ εγκαταλείψει την πολιτική της να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες, αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλέζος.

Βούτσης: «ιστορικό ατόπημα» ο «μεγάλος συνασπισμός»

Τα σενάρια για το “μεγάλο συνασπισμό” σχολίασε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.« ….Αλλά γι αυτά τα οποία συζητάμε εδώ και καιρό, τα τόσο σοβαρά, πόσο ασχολούνται τα δελτία των «8», οι τηλεοράσεις, τα πρωινάδικα, τα χειραγωγημένα από σας στη βάση οικονομικής διαπλοκής και συμφερόντων ΜΜΕ; Γι αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, που απ΄ όλες τις πτέρυγες της Βουλής αναπτύσσονται στρατηγικές, προσεγγίσεις διαφορετικές.. Πόσο ασχολούνται; Καθόλου.
Με τι ασχολούνται; Με την πρόσκληση, λέει, να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός, ένα … coalition γερμανικό στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση κύριοι της Ν.Δ. μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και μέσα από τις χειραγωγημένες συζητήσεις των ΜΜΕ;

Είναι σαφέστατο ότι είναι μια πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, στην κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί σε ανθρωπιστική καταστροφή και στην απαξίωση της χώρας.

Μας καλείτε να πάρουμε την ευθύνη για ένα ιστορικό ατόπημα και για έναν εγκλωβισμό της Αριστεράς σε μια τέτοια λογική και σε μια τέτοια συμπαιγνία.

Την απάντηση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τη δίνει, νομίζω, ο ίδιος ο λαός μας. Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα τη ζήσετε και θα τη χρεωθείτε μόνοι σας. Ούτε η χώρα θα την χρεωθεί, ούτε βέβαια η αριστερά, ούτε οι κοινωνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με την αγωνία να σταθεί στα πόδια της αυτή η χώρα…»

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού