Γλέζος: «Ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη και οι οργανώσεις του»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
104

Νέες βολές του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς εναντίον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ

Λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς της πλειοψηφίας αποδίδει ο Μανώλης Γλέζος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Οδ.Βουδούρη και υποστηρίζει ότι έγιναν ενέργειες αντίθετες προς τις αποφάσεις του Συνεδρίου.

Με αφορμή την υποψηφιότητα, εμμέσως θέτει θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ηγεσία είναι τα μέλη και οι οργανώσεις του.

Μιλώντας στα «Νέα» του Σαββάτου εξηγεί ότι η πρόταση να ψηφιστούν πακέτο οι 13 περιφερειάρχες πυροδότησε τη σύγκρουση. Όπως εξηγεί «Ο τρόπος αυτός λειτούργησε ακριβώς αντίθετα από αυτό που είχε αποφασιστεί στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα που δημιουργήθηκε στον κόσμο δεν έχει καμία σχέση με τις εξαγγελίες μας και τον τρόπο εφαρμογής τους. Ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τα μέλη και οι οργανώσεις του».

Παράλληλα, ο Μανώλης Γλέζος επανέρχεται στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, καλώντας την κυβέρνηση να προβεί στη διεκδίκησή τους.

Υπογραμμίζει δε κατηγορηματικά ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποβλέπουν σε έξοδο από την ΕΕ: «Δεν χαρίζουμε την Ευρώπη σε κανέναν, διότι ως νόημα και ως λεκτική έκφραση αναδεικνύει την πολυδιάστατη αντίληψη, η οποία πρωτογεννήθηκε στη χώρα μας».

Τέλος, επαναλαμβάνει την ανάγκη πρόωρης προσφυγής σε βουλευτικές εκλογές, «όχι μόνο για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά για να αποφασίσει ο λαός για το παρόν και το μέλλον του».

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την