Γκερέκου: πρόβα… Περιφερειάρχη

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
471

Την επίσπευση των διαδικασιών για τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων ώστε να μη χαθεί η φετινή περίοδος ζήτησε η κ. Γκερέκου

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αδειοδότησης για τη λειτουργία των υδατοδρομίων σε Κέρκυρα, Βόλο και Λαύριο, σύμφωνα με την απάντηση του Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Α. Γκερέκου για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης λειτουργίας των υδατοδρομίων.

Η βουλευτής Κερκύρας ζήτησε από τον κ. Παπαδόπουλο να ενημερωθεί για την καθυστέρηση συγκρότησης της επιτροπής Υδατοδρομίων, η οποία αποτελεί βασικό ζήτημα για την καθυστέρηση προώθησης των αδειοδοτήσεων. Ο Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων τόνισε ότι προ τριών ημερών υπογράφηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Αιγαίου και Οικονομικών η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη συγκρότηση της Επιτροπής Υδατοδρομίων που ολοκληρώνει, μαζί με τις ΚΥΑ για τα τιμολόγια υπηρεσιών και τα τέλη λειτουργίας υδατοδρομίων, το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια. Σχετικά με τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων, υπογράμμισε ότι οι τεχνικοί φάκελοι που συνοδεύουν τις αιτήσεις των Οργανισμών Λιμένος Κέρκυρας, Βόλου και Λαυρίου έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν παραληφθεί οι περισσότερες γνωμοδοτήσεις ενώ εκκρεμούν αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το ΥΠΕΚΑ.

Η βουλευτής Κέρκυρας ζήτησε επίσης από τον κ. Παπαδόπουλο να ασκηθεί πίεση από το επισπεύδον Υπουργείο Μεταφορών προς το Υπουργείο Οικονομικών για την αποστολή εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πρέπει να πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας προκειμένου να συσταθεί ο φορέας διαχείρισης των υδατοδρομίων. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΚΕ έχει υποβάλει αίτηση για την αδειοδότηση υδατοδρομίων στην Κέρκυρα, τους Παξούς, την Ερείκουσα και τους Οθωνούς. Ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις σχετικές ενέργειες ενώ τόνισε ότι τα δρομολόγια πτήσεων για κάθε υδατοδρόμιο πρέπει να καταρτιστούν σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Εκτίμησε, τέλος ότι έως το μεθεπόμενο καλοκαίρι θα λειτουργούν περισσότερα από 50 υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα.

«Η άρση της απομόνωσης ολόκληρων περιοχών και των κατοίκων τους δεν είναι εφικτή δίχως ένα περιφερειακό δίκτυο μεταφορών που θα συνδυάζει διαφορετικά μέσα συγκοινωνίας. Ένα δίκτυο πιο ευέλικτο και πιο πυκνό από αυτό που έχουμε σήμερα, και το οποίο θα προσθέσει αξία και σε τουριστικά προϊόντα, όπως η κρουαζιέρα», δήλωσε η κα Γκερέκου.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού