Γκάμπριελ: Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία!

Η Γερμανία είναι πιθανόν να αναγκασθεί να υποδεχθεί μέχρι και ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 800.000 που μέχρι σήμερα υπολόγιζε το Βερολίνο, δήλωσε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

“Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι αυτή τη χρονιά, δεν θα χρειαστεί να υποδεχθούμε 800.000 πρόσφυγες όπως προβλεπόταν από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ένα εκατομμύριο”, δήλωσε ο Γκάμπριελ στην ιστοσελίδα του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, του οποίου ηγείται.

Η Γερμανία, η οποία αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες μαζική εισροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, επανέφερε χθες τους συνοριακούς ελέγχους, αίροντας τις ρυθμίσεις περί ελεύθερης κυκλοφορίας της ζώνης Σένγκεν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν δήλωσε στη Βαυαρική Ραδιοφωνία ότι οι συνοριακοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων στο γερμανικό έδαφος θα διαρκέσουν “τουλάχιστον πολλές εβδομάδες”.

“Οφείλουμε να ενισχύσουμε τους ελέγχους, διότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε διαπιστώσει ότι πολλοί από αυτούς που έφθαναν δεν ήσαν πραγματικοί πρόσφυγες. Δεν έχει κανένα νόημα, ακόμη και για τους πρόσφυγες, να επιτρέψουμε τη δημιουργία τέτοιου χάους, και επίσης, ταυτόχρονα, διακυβεύεται η ασφάλεια της Γερμανία”, δήλωσε ο Γιόακιμ Χέρμαν, της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης (CSU).

Στο μεταξύ, οι ουγγρικές αρχές, οι οποίες προσπάθησαν τις τελευταίες εβδομάδες να θέσουν εμπόδια στην μετακίνηση των προσφύγων προς τα αυστριακά σύνορα, μεταφέρουν σήμερα, μία ημέρα πριν από το “σφράγισμα” του σερβο-ουγγρικών συνόρων, απευθείας με τρένα χιλιάδες πρόσφυγες από τη μεθόριο με τη Σερβία στα αυστριακά σύνορα.

Οι ουγγρικές αρχές δεν θέλησαν να σχολιάσουν την πληροφορία. Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ εξήγησε ότι η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων δεν σημαίνει ότι η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της στους αιτούντες άσυλο και σε αυτούς που ζητούν να τους χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα.

“Οι προσωρινοί έλεγχοι στα σύνορα δεν ταυτίζονται με κλείσιμο των συνόρων, είναι τελείως διαφορετικό. Πρόσφυγες θα συνεχίσουν να έρχονται στη Γερμανία, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό θα εξελιχθεί στο πλαίσιο μίας περισσότερο συντεταγμένης διαδικασίας”, είπε.

You may also like

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου