Γιούνκερ: Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πρόσφυγες

«Έφθασε η ώρα της ειλικρίνειας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έναρξη της ομιλίας του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη και περισσότερη Ένωση» τόνισε ο κ. Γιούνκερ, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές: «Πρέπει να αλλάξει και πρέπει εμείς να το κάνουμε τώρα. Πρέπει και εσείς να τιμήσετε την εντολή που πήρατε από τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός δεύτερου Κατεπείγοντος Μηχανισμού Μετεγκατάστασης, που θα αφορά στην μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων, οι οποίοι θα προστεθούν στις πρώτες προβλεπόμενες 40.000 προσφύγων.

«Το σύστημα Σένγκεν δεν θα καταργηθεί κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας» ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει ψωμί στους πεινασμένους πρόσφυγες, Ευρώπη είναι οι άνθρωποι που υποδέχονται τους πρόσφυγες στον σταθμό του Μονάχου», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ απεύθυνοντας έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση «για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις» στην αντιμετώπιση της χειρότερης προσφυγικής κρίσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί», παραδέχθηκε ο Γιουνκέρ υπενθυμίζοντας ότι 500.000 άνθρωποι βρίσκονται στις πόρτες της Ευρώπης, «αλλά δεν είναι ώρα για φόβο. Είναι ώρα για θαρραλέες και αποφασιστικές πράξεις…Η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται περισσότερη “Ευρώπη” και περισσότερη “Ένωση”».

«Οταν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, δεν υπάρχει θρησκεία, πίστη ή φιλοσοφία. Δεν κάνουμε διακρίσεις» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Ορκωμοσία Ερντογάν παρουσία 22 αρχηγών κρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά σήμερα μια νέα θητεία