Γιατροί «με μπλοκάκι»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
499

Δεκτό κατ’ αρχήν και κατά άρθρο κατά πλειοψηφία έγινε, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση του υπουργείου Υγείας, με την οποία επεκτείνει τη δυνατότητα εργασιακής σχέσης με μπλοκάκι στο ΕΣΥ και στους γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.) ενώ αρχικά η ρύθμιση, αφορούσε μόνο τον ΟΚΑΝΑ.

Η νέα πάντως ρύθμιση, προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αιφνιδιαστικά καταθέτει την τελευταία στιγμή ουσιαστική βελτιωτική αλλαγή κατά παράβαση του κανονισμού της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την αντίθεση του στη νέα διάταξη, που εντάσσει, όπως είπε, και άλλους οργανισμούς στο καθεστώς με τα μπλοκάκια, και ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να την αποσύρει ώστε να επανακατατεθεί από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, σε δικό του νομοσχέδιο.

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «διευρύνει και στο χώρο της Υγείας το καθεστώς ελαστικών μορφών απασχόλησης σε βάρος και των ασθενών και των γιατρών».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα ευρύτερης συνεργασίας του ΕΣΥ με γιατρούς, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη του γιατί η αντιπολίτευση δεν δέχεται αυτή τη βελτίωση.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού