Γιανουκόβιτς: πίσω στη δουλειά

- in ΚΟΣΜΟΣ
419

Στην εργασία του επέστρεψε ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς επέστρεψε σήμερα στο γραφείο του έπειτα από τέσσερις ημέρες αναρρωτικής άδειας, ενώ η πολιτική αντιπολίτευση πιέζει για περαιτέρω παραχωρήσεις εκ μέρους του για να τερματισθούν οι διαδηλώσεις κατά της εξουσίας του που διαρκούν ήδη περισσότερο από δύο μήνες. «Επέστρεψε στη δουλειά», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας προεδρικός εκπρόσωπος.

Ο Γιανουκόβιτς αναζητεί μια διέξοδο στην αντιπαράθεση με χιλιάδες διαδηλωτές οι οποίοι έχουν πάρει τον έλεγχο του κέντρου του Κιέβου, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε ριζοσπάστες διαδηλωτές και τις μονάδες καταστολής, την ώρα που τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Η πρώτη δουλειά του Γιανουκόβιτς, μετά την επιστροφή του από μια απουσία που μερικοί θεώρησαν τέχνασμα τακτικής για να κερδίσει χρόνο, είναι να διορίσει ένα νέο πρωθυπουργό για να διαδεχθεί τον Μικόλα Αζάροφ, ο οποίος παραιτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου υπό την πίεση του κινήματος διαμαρτυρίας.

Ωστόσο ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι λαμβάνουν τεράστια υποστήριξη από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, ασκούν σήμερα πίεση για περαιτέρω παραχωρήσεις.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ