Γεωργαντάς: πέρασε ο περιορισμός μετακλητών

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
548

Δεκτή από τον Γιάννη Μανιάτη η τροπολογία του βουλευτή Κιλκίς

Δεκτή έγινε από τον Υπουργό Υ.ΠΕ.ΚΑ. κ. Γιάννη Μανιάτη και στη συνέχεια υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής σήμερα (06/02/14) η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς σχετικά με τον περιορισμό των θέσεων των μετακλητών υπαλλήλων που προβλέπεται στο Π.Δ.63/2005.

Ειδικότερα, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών με τη συγκεκριμένη τροπολογία περιορίζεται κατά 20% ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που προβλέπεται για τη λειτουργία της Κυβέρνησης. Ταυτόχρονα ο κάθε Υπουργός υποχρεούται με απόφασή του να συγκεκριμενοποιήσει τις καταργούμενες θέσεις. Ορίζεται επίσης ότι μετά τις αποφάσεις των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών ο περιορισμός των θέσεων εξειδικεύεται ανά υπηρεσία με απόφαση του Πρωθυπουργού.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται ξεκάθαρη και υλοποιήσιμη η βούληση του Πρωθυπουργού για τον περιορισμό των θέσεων αυτών και ταυτόχρονα οριοθετούνται κατά τρόπο συγκεκριμένο οι διάσπαρτες διατάξεις του Π.Δ. 63/2005 για τους μετακλητούς υπαλλήλους.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού