Γεροβασίλη: Η ΝΔ χάνει το στοίχημα της «αριστερής παρένθεσης»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
534

Συνολική κριτική ασκεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στη ΝΔ για τη στάση της ενόψει και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Εποχή”.

Υπογραμμίζει ότι “το κόμμα του κ. Μητσοτάκη χάνει το στοίχημα της «αριστερής παρένθεσης»”, ότι “βρίσκεται σε πανικό” και υποστηρίζει πως στη ΝΔ τους ενοχλεί ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατεύθυνση που εκπέμπει πολιτικό σχέδιο υπέρ των αδυνάμων. Η κ. Γεροβασίλη μιλά για τη διαπραγμάτευση, την αξιολόγηση και τα προς κατάθεση νομοσχέδια, του ασφαλιστικού και του φορολογικού.

Ειδικότερα, τονίζει ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν στηρίζει τον εθνικό στόχο κλεισίματος της αξιολόγησης, αλλά αντίθετα προχωρά σε “συνεχείς παραινέσεις προς τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει σε ό,τι του προτείνουν οι δανειστές”. Της καταλογίζει ότι “ακόμη βλέπει ανοιχτό το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», το φαντάζεται, το συντηρεί, το οργανώνει, το προπαγανδίζει” και προσθέτει ότι ο λαός “βλέπει πόσο ενθουσιωδώς και τώρα συντάσσονται με το ΔΝΤ, κρύβοντας μάλιστα ότι τυχόν συμφωνία με τις αυθαίρετες απαιτήσεις του Ταμείου θα μεταφραζόταν σε μέτρα ύψους πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια”. Δηλώνει βαθιά πεισμένη “πως η (νεοφιλελεύθερη) πολιτική πρόταση της σημερινής ΝΔ δεν έχει να προσφέρει κάτι ευνοϊκό στον λαό μας, παρά μόνο εμπέδωση των πιο αντικοινωνικών και άδικων πολιτικών”.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ για αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες που προκαλεί το πρόγραμμα του καλοκαιριού, η κυβέρνηση έφερε σε πολύ σύντομο χρόνο μεγάλα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια, καλύπτοντας προεκλογικές δεσμεύσεις πέρα από τη συμφωνία.

“Η αλήθεια είναι ότι τους ενοχλεί ακριβώς επειδή κυβερνούμε. Τους ενοχλεί που οι λίστες ελέγχονται κι οι συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι τους ήδη καταβάλουν εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Ότι κόβονται οι ρίζες της διαπλοκής που τους στήριζε στην εξουσία. Τους ενοχλεί ότι η διακυβέρνηση βρίσκεται σε κατεύθυνση που να εκπέμπει ηθικό, οικονομικό και ταξικό χαρακτήρα, πολιτικό σχέδιο υπέρ των αδυνάμων”, υπογράμμισε.

“Η ΝΔ”, τονίζει η κ. Γεροβασίλη, “βρίσκεται σε πανικό και είναι εμφανής ο εκνευρισμός της, ακριβώς γιατί γκρεμίζεται το σάπιο σύστημα διαπλοκής του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα”. Αναφέρει ότι “φτάνει στα όρια της φαιδρότητας όταν υπερασπίζεται την ασυδοσία των ιδιοκτητών ΜΜΕ στο όνομα της «ελευθερίας του λόγου» και «υπερασπίζεται» τους δημοκρατικούς θεσμούς με αγωγές και μηνύσεις”.

Ως προς την αξιολόγηση αναφέρει ότι οι δηλώσεις των εκπροσώπων της ΕΕ και των θεσμών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει γρήγορα και θα κλείσει, και ότι “επιβεβαιώνουν την επίτευξη των στόχων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και καλούν σε πιστή τήρηση των όρων της συμφωνίας του Ιουλίου. Όσα δηλαδή ακριβώς ζητούμε κι εμείς”. Η κ. Γεροβασίλη τονίζει πως “το σημαντικό είναι ότι εμείς έχουμε κάνει όλα όσα δεσμευτήκαμε και η όποια εκκρεμότητα παραμένει είναι μεταξύ της ευρωπαϊκής πλευράς και του ΔΝΤ”, παραπέμποντας ως προς αυτό και σε σχετικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος κατέληξε ότι “οι διαφορές μπορούν εύκολα να γεφυρωθούν”. Διαφορές, όπως πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, “που φαίνεται να γεφυρώνονται και στο εξίσου σημαντικό ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, μία συζήτηση για την οποία έχουν δεσμευτεί όλα τα μέρη ότι θα ανοίξει αμέσως μετά την αξιολόγηση”.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,