Γεννηματά – Θεοδωράκης: Η Επιτροπή Θέσεων, που συμφώνησαν

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
634

Γνωστή έγινε, αργά χθες το βράδυ, η σύνθεση της κοινής Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, που συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης στην πρόσφατη συνάντησή τους. Στην επιτροπή μετέχουν 31 μέλη και δύο θέσεις έχουν κρατηθεί κενές για εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στο εγχείρημα.
Θα συμμετέχουν:

* Από το ΠαΣοΚ, οι Γιάννης Δατσέρης, Νίκος Κανελλόπουλος, Λίνα Μενδώνη, Απόστολος Πανάς

* Από τη ΔΗΜΑΡ, οι Νίκος Τσούκαλης και Θεόδωρος Μαργαρίτης

* Από τις Κινήσεις πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Ι. Τούντας

* Από το Ποτάμι, οι Δημήτρης Τσιόδρας, Αθηνά Δρέττα, Παναγιώτης Βλάχος, Γιάννης Μεϊμάρογλου

* Από τους ΜΕΤΑρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη, ο Βασίλης Καπετανγιάννης

* Από τη Δράση, ο Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης

Επίσης, θα συμμετάσχει από το Δικτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη της Αννας Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Τα υπόλοιπα μέλη που εκποροσωπούν φορείς και πρόσωπα κοινής αποδοχής είναι: Γιάννης Κωνσταντάτος δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, Γιάννης Τσαμουργκέλης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μιχάλης Χριστάκος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδοίκησης, Γιάννης Πούπκος ΓΣΕΕ, Παύλος Ραβάνης πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννης Βαρδακαστάνης πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γρηγόρης Αλεξόπουλος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Λευτέρης Παπαγιαννάκης αντιδήμαρχος Αθηναίων υπεύθυνος για θέματα μεταναστών, Μαρία Στρατηγάκη αντιδήμαρχος Αθηναίων για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, Νέλλη Παπαχελά πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων, Ανδρέας Παπαδόπουλος δημοσιογράφος, Νίκος Διακουλάκης, Ευθύμιος Φωτεινός πρόεδρος αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης.

Δύο θέσεις έχουν κρατηθεί κενές για εκπροσώπους του ΚΙΔΗΣΟ, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να συμμετάσχει στο εγχείρημα. Παντως σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το ΚΙΔΗΣΟ διαμαρτύρεται για τον τρόπο που έγιναν οι διαβουλεύσεις και αποφασίστηκε η Επιτροπή. «Ουτε το ΚΙΔΗΣΟ ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκαν να συμμετάσχουν. Η εξέλιξη υπονομεύει τη σοβαρίτητα και τη δεοντολογία που επιβάλλει ένα τόσο φολόδοξο εγχείρημα» αναφέρεται σε ανακοίνωσή του και προστίθεται ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η συμφωνημένη συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ τους.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,