Γεννηματά: Επιστολή στους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
570

Επιστολή απέστειλε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στους ηγέτες των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και σε θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή εστάλη στον Martin Schulz Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Sigmar Gabriel Αντικαγκελάριο της Γερμανίας, ΥΠΟΙΚ και αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), τον François Hollande Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και Γενικό Γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS), τον Matteo Renzi Πρωθυπουργό της Ιταλίας και Γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας (PD), τον Werner Faymann Καγκελάριο της Αυστρίας και Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αυστρίας (SPÖ), και στον Joseph Muscat Πρωθυπουργό της Μάλτας και αρχηγό του Εργατικού Κόμματος της Μάλτας (PL).

Αναλυτικά, η επιστολή:

Αγαπητέ Φίλε
«Η Ελλάδα και ο λαός της δοκιμάζονται σκληρά αυτή την περίοδο. Διακυβεύεται η οικονομική σταθερότητα η κοινωνική συνοχή και η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και το κόμμα σας στην προσπάθεια που καταβάλετε ώστε να εκφραστεί αποτελεσματικά η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Από τα αδελφά κόμματα που συμμετέχουν στις κυβερνήσεις των κρατών τους προσβλέπουμε στις πρωτοβουλίες εκείνες που θα επιβεβαιώνουν την συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σας ζητώ να προσπαθήσετε να αποτραπούν ενέργειες και τοποθετήσεις που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν παρερμηνείες και να επηρεάσουν αρνητικά την προοπτική αυτή.

Το ΠΑΣΟΚ συνεπές προς τις αρχές και την παράδοση του, που είναι κοινή άλλωστε με όλους τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θα δώσει και πάλι μια μεγάλη μάχη για να διασφαλιστεί η Ευρωπαϊκή συνοχή και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ένωση.

Καλέσαμε τον Ελληνικό Λαό να ψηφίσει ΝΑΙ στην Ευρώπη και το ευρώ, αγνοώντας το παραπλανητικό και αστήριχτο ερώτημα της κυβέρνησης.

Η ελπίδα βρίσκεται στην Ευρώπη».

Φιλικά
Φώφη Γεννηματά

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού