Γεννηματά: ««Εμείς δεν μένουμε στο χθες»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
246

Επίσκεψη στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό, καθώς και στο εργοστάσιο του Λαυρίου, πραγματοποίησε χθες η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, μία μέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την αμερικάνικη εταιρεία ΑΤΚ, η κα Γεννηματά ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο Γιάννη Δεμίρη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ Σωτήρη Χριστογιάννη και εκπροσώπους των εργαζόμενων στη νεοσυσταθείσα έκθεση των προϊόντων της εταιρείας που λειτουργεί πλέον στον Υμηττό.

Στη συνέχεια, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Λαύριο, όπου ξεναγήθηκε στη γραμμή παραγωγής των πυρομαχικών και στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης του πυραύλου Patriot που διαθέτει πιστοποίηση κατά NATO.

«Η επίσκεψη αυτή έχει και συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα» σημείωσε η κα Γεννηματά. «Πραγματοποιείται μια μέρα μετά την υπογραφή μιας σημαντικής συμφωνίας, που αποδεικνύει ότι η εταιρεία διαθέτει την εμπειρία, την τεχνογνωσία, τη διοίκηση και το κατάλληλο προσωπικό, για να προχωρήσει μπροστά. Κάποιοι, όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν από έναν χρόνο, χαρακτήριζαν τα ΕΑΣ ως καμένο χαρτί. Κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι διαλύουμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία», συμπλήρωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατέληξε:

«Εμείς δεν μένουμε στο χθες. Στηρίζουμε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, τους οποίους καλούμε να αποδείξουν στην πράξη ότι είναι άξιοι της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία είναι απαραίτητη σε όλους μας»

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού