Γεγονός η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
319

Πυρετώδεις οι διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Νέο ξεκίνημα από το Περιστέρι επιχείρησαν χθες οι συμμετέχοντες στην «Κίνηση των 58», με ομιλητές τον Καθηγητή, Γιάννη Βούλγαρη και το Σταύρο Μπένο. Ο κ. Βούλγαρης, ο οποίος έδωσε την εκκίνηση για την ανασυγκρότηση του χώρου και στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στο «Ακροπόλ», τοποθέτησε τη ιδρυτική συνέλευση της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης στα τέλη Φεβρουαρίου, και με παρόντα τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Θα σηματοδοτήσουμε έτσι την ιδεολογική ένταξη της Παράταξης στον χώρο της Ευρωπαϊκής ΚεντροΑριστεράς και τη συμμετοχή μας στον αγώνα για την ανατροπή της συντηρητικής κυριαρχίας στην ΕΕ. Για μια Ευρώπη της απασχόλησης, της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης», υποστήριξε ο κ. Βούλγαρης, πυροδοτώντας μια σειρά από αλυσιδωτές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ο Γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης και οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Αθηνά Δρέττα από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι Γρηγόρης Ψαριανός , Σπύρος Λυκούδης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γεράσιμος Γεωργάτος, εκ της ΔΗΜΑΡ.

Στην τοποθέτησή του, «θα είναι μια Παράταξη πολιτών, όχι κομματικών μηχανισμών» ξεκαθάρισε ο κ. Βούλγαρης, προσθέτοντας: «η Παράταξη ή θα σηματοδοτήσει το νέο και θα σώσει τον χώρο . ή  το παλιό θα μας πάρει όλους μαζί του προς τα κάτω. Η Παράταξη είναι η απόφαση του χώρου να πραγματοποιήσει την αναγέννησή του. Να απευθυνθεί σε νέες ηλικιακά και πολιτικά δυνάμεις, να πρωτοστατήσει στην υπέρβαση της κρίσης και στην εθνική ανασυγκρότηση. Το ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να εκφράζει αυτή την πρόθεση και ως προς τα πρόσωπα και ως προς τις διαδικασίες».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού