Βρούτσης: Ανεβαίνουν τα πρόστιμα, κατεβαίνει η «μαύρη» εργασία

Σημαντικά μειωμένο εμφανίζεται τον Μάρτιο το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των ελέγχων των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «’Αρτεμις».

Το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας καταγράφεται στο 23,61%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτιο του 2013, έφθανε στο 38,50%. Η αδήλωτη εργασία εμφανίζει πτωτική τάση από τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε και ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδίου και η επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων, τα οποία φτάνουν τα 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο.

Οι κυρώσεις επιβάλλονται πλέον άμεσα και επιτόπια από τους ελεγκτές, ενώ η αδήλωτη εργασία αντιμετωπίζεται και με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εργασίας, όπως είναι το σύστημα «Εργάνη».Έτσι, ενώ το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, έφθανε τον Φεβρουάριο του 2013 στο 40,5%, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έπεσε στο 18,95%.

Τον Ιανουάριο του 2014 υπολογίστηκε στο 24,76%, τον Φεβρουάριο στο 21,86% και τον Μάρτιο στο 23,61%. «Η εποχή της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας έχει περάσει οριστικά» τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ελέγχων για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους