Βροχή τα..μπλόκα

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
529

Ζεσταίνουν για τα καλά οι αγρότες τα τρακτέρ τους σε όλη τη χώρα

Σε δεκάδες μπλόκα προχωρούν από αύριο, Δευτέρα, οι αγρότες όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια. Οι αγρότες στήνουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα την Τρίτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από τη Δευτέρα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστα Λιολιόπουλο, θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί.

Στην Αχαΐα, οι αγρότες θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους οχήματα στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη. Μπλόκο θα στηθεί και στην Ηλεία, έξω από την Αμαλιάδα.

Οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν από την Τρίτη σε κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια. Οι αγρότες τόνισαν ότι ο δρόμος θα κλείνει για λίγα λεπτά κάθε μέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που κινείται στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στο Ηράκλειο οι αγρότες αναμένεται να αποκλείσουν τις εφορίες και δίνουν ραντεβού το πρωί της Δευτέρας στη Β’ ΔΟΥ.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός