Βροχή ερωτήσεων για το χρηματοδοτικό κενό

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
334

Συνεχίζεται η κατάθεση ερωτήσεων προς το υπουργείο Οικονομικών, για τη διαπίστωση χρηματοδοτικού κενού εκ μέρους της κυβέρνησης.

Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, από πλευράς ΝΔ σχετική ερώτηση κατέθεσε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Διερευνώντας το ενδεχόμενο αξιοποίησης διαθεσίμων από συγκεκριμένους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει πως «τυχόν περαιτέρω αύξηση του ποσού των repos με χρηματοδότηση από τα διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που τηρούνται στις τράπεζες, με δεδομένη και την εκροή περίπου 25 δισ. ευρώ καταθέσεων από αυτές το τελευταίο τρίμηνο λόγω πολιτικής αστάθειας και μετεκλογικής αβεβαιότητας, μειώνει περαιτέρω τη ρευστότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και αυξάνει τις ανάγκες τους για χρηματοδότηση από τον ELA, με υψηλό κόστος».

«Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια για λήψη άδειας έκδοσης εντόκων γραμματίων πέραν του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ, έστω και τμηματικά, ανάλογα με τις ανάγκες; Σε περίπτωση θετικής έκβασης, πώς θα αντιμετωπισθεί το ζήτημα της ρευστότητας των τραπεζών ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν τις επιπλέον αυτές εκδόσεις εντόκων;» ρωτά μεταξύ άλλων τον Γ. Βαρουφάκη ο Χ. Σταϊκούρας.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Κυριάκος Χαρακίδης, στη δική του ερώτηση ζητά να μάθει ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου για κάθε μήνα μέχρι τον Ιούνιο, και πώς σχεδιάζει να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, για τους μήνες αυτούς.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την