Βολές εξ’ αριστερών στο ΠΑΣΟΚ για τους μετανάστες

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
286

Η στέρηση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» δημιουργεί κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ –ΔΗΜΑΡ

Βολές κατά του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη στέρηση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στους μετανάστες εξαπέλυσαν τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να αφαιρέσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι από ομογενείς και μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας, συνιστά συντηρητική αναδίπλωση και υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αποτελεί πλήγμα για μια δημοκρατία ισότητας και κοινωνικής συνοχής, όπου οι μετανάστες δεν πρέπει να αποκλείονται από την πολιτική και κοινωνική ζωή, αλλά αντίθετα να ενθαρρύνεται η ενσωμάτωσή τους σε αυτήν.» σχολίασε από πλευράς της η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «η στάση του ΠΑΣΟΚ ως νεροκουβαλητής της ΝΔ είναι γνωστή», καταλήγοντας: «αυτό όμως δεν το απαλλάσσει από τις ευθύνες του και από το ότι οφείλει να εξηγήσει για ποιους λόγους καταργεί τη ρύθμιση που το ίδιο είχε ψηφίσει και ποιον ακριβώς στόχο «δημοσιονομικής προσαρμογής» υπηρετεί η εν λόγω τροπολογία».

ΔΗΜΑΡ: «όχι» στην ακροδεξιά ατζέντα

«Η οχύρωση του ΠΑΣΟΚ πίσω από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν μπορεί να αποκρύψει τη διολίσθησή του σε συντηρητικές πολιτικές. Η υποστήριξή εκ μέρους του, της τροπολογίας που στερεί στους μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι συνιστά δημοκρατική υποχώρηση» τόνισε η Δημοκρατική Αριστερά, επαναλαμβάνοντας ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να καταψηφιστεί απ’ όλα τα κόμματα που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή η ακροδεξιά ατζέντα».

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την