Βενιζέλος: «Στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η πολιτική σταθερότητα»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
377

«Ιστορική δοκιμασία» για τη χώρα χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Συμφωνία για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν στην πορεία προς την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, υπήρξε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ δίνει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος στις ευρωεκλογές, τις οποίες ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως «ιστορική δοκιμασία» για τη χώρα, τονίζοντας ότι κρίνεται η πολιτική σταθερότητα.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και για τη χθεσινή σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, κατά την οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και η τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση στο Μ. Μαξίμου, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφέροντας ότι είναι υπουργός Ναυτιλίας και όχι υπουργός του Λιμενικού Σώματος. Επιπλέον, τόνισε ότι η έρευνα που γίνεται πρέπει να προχωρήσει και αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν.

Κατά τη συνεδρίαση, εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τις προθέσεις των «58» απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, ενώ διατυπώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς τον τρόπο συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου, θέμα το οποίο είναι ακόμα υπό συζήτηση.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού