Βενιζέλος: «Σταθερότητα ή οπισθοχώρηση»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
335

Όπως τόνισε, έχει πολύ μεγάλη σημασία αν θα πάμε μπροστά, κάνοντας το ένα βήμα που απομένει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω, επισημαίνοντας ότι κάθε βήμα πίσω το πληρώνει πολύ ακριβά η χώρα και η νέα γενιά.

Τα πράγματα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δεν είναι συνηθισμένα και απλά, οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές και το ζήτημα είναι προς το πού θα πάει η χώρα από την 26η Ιανουαρίου τις επόμενες δεκαετίες, ποια θα είναι η μοίρα μας;

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους παρισταμένους, μέλη της Συνδιάσκεψης, καλωσόρισε «όλο το ΠΑΣΟΚ, το ενωμένο, το μαχητικό και το απερίσπαστο ΠΑΣΟΚ». Και πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι το παρόν δίνουν όλες οι γενιές, «της εθνικής αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου και οι νεότερες γενιές της μεταπολίτευσης».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ρυθμιστής, ο εγγυητής της εθνικής, όχι της κυβερνητικής, σταθερότητας. Δεν υπάρχει αυτοδυναμία, δεν μπορεί να υπάρξει ακυβερνησία, θα συμβάλλει στο να κυβερνηθεί η χώρα με ασφάλεια, δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν προσχώρησε εκείνο στην πολιτική άλλων αλλά άλλοι στη δική του, η εθνική στρατηγική του και το πλαίσιο των 6 σημείων για συνεννόηση που έχει θέσει επ’ αυτής επανειλημμένα είναι η μόνη ρεαλιστική και ασφαλής οδός, για την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα φάση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Κάνοντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ένθετους αντιπάλους του μνημονίου, που διεκδικούν παράταση της εφαρμογής του μνημονίου».

Αναφερόμενος στη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους, το εάν μας «κρατάνε» ή τους «κρατάμε» και το «εάν θα μπορούσαμε να εκβιάσουμε και με έξοδο από το Ευρώ», είπε ότι δεν υπάρχει νομική διαδικασία να σε βγάλουν από το Ευρώ, αλλά μπορείς να είσαι εξαθλιωμένος μέσα στο Ευρώ.

Θέτοντας ως στόχο του ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση και εντολή, ανέφερε ότι θα είναι όνειδος και πρόκληση να την καταλάβει η Χρυσή Αυγή. Αφήνοντας αιχμές προς τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και χωρίς να τον κατονομάσει, είπε ότι την τρίτη θέση τη διεκδικούν «αυτοί που δεν μας βοηθούν τώρα να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από μια ματαιοδοξία, από ένα καπρίτσιο χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τους πολιτικούς λόγους, κόντρα στην ιστορία και τη συνείδηση της παράταξης».

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την