Βενιζέλος: πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
620

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε στο Βελιγράδι σχολίασε την υπόθεση με την ΜΚΟ

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε στο Βελιγράδι με δημοσιογράφους, λίγο προτού αναχωρήσει για την Ποντγκόριτσα, σχολίασε την υπόθεση με την απάτη-μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για την οποία κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000-2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και, μάλιστα, σε θέσεις- κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή.

«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Φτάνοντας το βράδυ της Τρίτης στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση: «Οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού