Βενιζέλος: μεταξύ Σουλτς και Σβόμποντα στο Στρασβούργο

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
550

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο

Στο Στρασβούργο θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη (4-5 Φεβρουαρίου) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να μετάσχει ως Πρόεδρος του Συμβουλίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να απαντήσει σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα συναντήσει τον Μάρτιν Σουλτς όχι μόνο ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (προκειμένου να συνυπογράψουν τις νομοθετικές πράξεις που έχουν ολοκληρωθεί για να δημοσιευθούν στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ), αλλά και ως υποψήφιο του ΕΣΚ για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του ΕΣΚ που διεξάγεται στις 28 Φεβρουαρίου, στη Ρώμη.

Οι κ.κ. Σουλτς και Βενιζέλος αναμένεται να συνεργασθούν για τον καθορισμό της ημερομηνίας διοργάνωσης της διάσκεψης που το ΠΑΣΟΚ- ως μέλος του ΕΣΚ – έχει προτείνει να διεξαχθεί ως κοινή διάσκεψη όλων των δυνάμεων που εκφράζονται στην Ελλάδα από την πρόταση του ΕΣΚ για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Βενιζέλος θα μετάσχει σε γεύμα με τον κ.Σουλτς και τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο που επισκέπτεται το ΕΚ. Επίσης θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των γραφείων του ΕΚ στις 28 χώρες -μέλη της Ένωσης και ως υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει δείπνο εργασίας στους έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων για την καλύτερη ενημέρωση τους στα θέματα που χειρίζεται η ελληνική προεδρία.

Ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει επίσης στην ολομέλεια της ΚΟ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, Χάνες Σβόμποντα.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού