«Θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
456

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Οι αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές δεν είναι εθνικές, δεν κρίνεται η κυβέρνηση, αλλά κρίνεται το κλίμα, η εθνική ατμόσφαιρα, κρίνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η νομιμοποίηση των πολιτικών παραγόντων, γιατί ο καθένας θα κάνει μετά την ερμηνεία του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υγεία και Κοινωνικό Κράτος», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Αυτό που κυρίως κρίνεται», συνέχισε, «είναι η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής που την εγγυάται το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, η κεντροαριστερά της ευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η αντοχή αυτού του χώρου έχει τη μεγαλύτερη αξία από οτιδήποτε άλλο και τόνισε επ’ αυτού ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποστασιοποίησης, αλλά και πως «θα εκπλαγούν όσοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη από το χάρτη των πολιτικών εξελίξεων, τις οποίες εμείς θα τις καθορίσουμε». Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική προς την αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της έλλειψη στοιχειώδους συναίνεσης την ώρα της «εθνικής πολιτικής διαπραγμάτευσης», στρατηγική υπονόμευση της χώρας, αλλά και αμφισβήτηση των επιτευγμάτων και ειδικότερα της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού