Βενιζέλος: «η ελληνική Κυβέρνηση χειρίστηκε πολύ καλά το ζήτημα της διεύρυνσης της Συμμαχίας»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
170

Δήλωση του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης σχετικά με θέμα διεύρυνσης ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου (2008)

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος σε διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τα όσα είπε χθες στη Βουλή – και όχι σε δημοσιογράφους, προς τους οποίους δεν προέβη σε σχετικές δηλώσεις – απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνου Καμένου, για τη στάση της Ελλάδος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, ως προς την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) στην Ατλαντική Συμμαχία, δήλωσε τα εξής:

«Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το 2008, η ελληνική Κυβέρνηση χειρίστηκε πολύ καλά το ζήτημα της διεύρυνσης της Συμμαχίας. Αυτό είχα πει και τότε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης. Ο χειρισμός, όμως, της ελληνικής Κυβέρνησης και κυρίως η συνολική στάση της Συμμαχίας στο ζήτημα αυτό περιγράφεται ορθά, ακριβώς όπως την περιέγραψα χθες, αλλά και πριν λίγους μήνες στη Βουλή.

Ο εκάστοτε Υπουργός Εξωτερικών, όταν ομιλεί στη Βουλή, εκφράζει και δεσμεύει διεθνώς τη χώρα, οφείλει συνεπώς να είναι απολύτως ακριβής από πλευράς Διεθνούς Δικαίου, γιατί μόνο έτσι προστατεύεται και το εθνικό συμφέρον. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όλοι όσοι διαδραματίζουν επίσημο ρόλο στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Τα θέματα αυτά – τόσο στην τρέχουσα, όσο και στην ιστορική τους διάσταση – δεν προσφέρονται για εσωτερική πολιτική «αξιοποίηση».

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την