Βενιζέλος: επίσκεψη στις Βρυξέλλες

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
332

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα Νότιας Γειτονίας,

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα Νότιας Γειτονίας, με έμφαση στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, στη Συρία και στις περιφερειακές επιπτώσεις της συριακής κρίσης στο Ιράκ και στο Λίβανο. Στη συνέχεια, θα συζητηθούν η πορεία της Ειρηνευτικής Διαδικασίας στη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας θα συζητηθούν οι προοπτικές των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ρωσίας ενόψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες.

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών θα εξετάσουν την κατάσταση ασφαλείας στο Νότιο Σουδάν και τις πολιτικές, στρατιωτικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις της κρίσης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Ακολούθως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων (A.F.E.T.) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε. καθώς και για τα αποτελέσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού