Βενιζέλος: ενωτικό, αξιοκρατικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
492

Τι συζήτησε η Συντονιστική Γραμματεία των «58» με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Με την εισήγηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκίνησε η συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης με την συντονιστική γραμματεία των 58 και των συνεργαζόμενων κινήσεων.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και οδήγησε σε αποφάσεις που θα ξεκινήσουν να παίρνουν σάρκα και οστά τις επόμενες ημέρες.

«Κοινός τόπος» της συζήτησης, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, είναι να συγκροτηθεί ένα ευρωψηφοδέλτιο ενωτικό, αξιοκρατικό και ανανεωτικό, το οποίο να στείλει μήνυμα ανανέωσης και δύναμης του χώρου.

Σύμφωνα με στελέχη του Συντονιστικού των 58, λύθηκαν τα ζητήματα και οι «παρεξηγήσεις» που είχαν προκληθεί σε μερίδα των «58» με αφορμή την απόφαση να υπάρξει σταυροδοσία στο ευρωψηφοδέλτιο, και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μελλοντικά βήματα του εγχειρήματος.

Κατά τα ίδια στελέχη υπήρξε «απόλυτη συνεννόηση» ως προς το ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να συγκροτηθεί με «συνεννόηση» και «συναίνεση» και να εμπεριέχει τα στοιχεία της «ενότητας του χώρου», της «αξιοκρατίας» και της «ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού».

Ο Νίκος Μπίστης τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί αίσθημα αισιοδοξίας, να δημιουργηθεί ενιαία παράταξη υπό την ομπρέλα του ευρωπαικου σοσιαλιστικού κόμματος, άμεση συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής της συνδιάσκεψης και ανανέωση.

O κ. Βούλγαρης υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι για ένα ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ plus και ότι δεν ενοχλήθηκε για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ως προς το σταυρό προτίμησης,

Ο Γιάννης Τούντας από την Πολιτεία 2012 έκανε λόγο για ένα πολύ θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία αναφορικά με το εγχείρημα και ότι θα πρέπει οι ευρωεκλογές να αποτελέσουν τον πρώτο σταθμό για τη δημιουργία ενιαίας παράταξης

Ο Θανάσης Κοντογιώργης από τους “Μπροστά” αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την διαδικασιολογία και στις αναφορές μόνο στα πρόσωπα, και μίλησε για την αναγκαιότητα να συζητηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για τη χώρα και διαφώνησε με την περιφερειακή συγκρότηση και διάρθρωση του ψηφοδελτίου

Ο Μιχάλης Χάλαρης από τους Νέους Μεταρρυθμιστές είπε ότι σήμερα διαμορφώνεται ένα κοινό αποδεκτό πλαίσιο συνεργασίας, ότι θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια στην επιλογή των προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο, μίλησε με θετικά λόγια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και υποστήριξε ότι τα σύμβολα δεν είναι θέμα ουσίας καθώς αυτά μπορεί να τα βρει και ένας γραφίστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή της συνδιάσκεψης με την ισότιμη συμμετοχή κομμάτων και κινήσεων.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού