Βενιζέλος: «Εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
517

«Θα τα επιβεβαιώσει και η Εurostat, όπως θα το επιβεβαιώσει και η τρόικα και οι πάντες» απάντησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Το θέμα δεν είναι πότε θα έρθει η τρόικα, το θέμα είναι να γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει, δηλαδή να οριστικοποιηθεί η στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση».

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, στο Μαξίμου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία και θα τα επιβεβαιώσει η Eurostat, όπως θα τα επιβεβαιώσει και η τρόικα και οι πάντες.

Ερωτηθείς αν συζητήθηκαν και θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι υπάρχουν αυτές οι αλλαγές που προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει σταυροδοσία και στους ευρωβουλευτές ανέφερε ότι αυτό υπάρχει σε πολλές χώρες και πως οτιδήποτε συνιστά συμμετοχή, έκφραση, πλουραλισμό και δυνατότητα του πολίτη να εκφραστεί είναι θετικό.

Αναλυτικά, ο διάλογος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου:

Δημοσιογράφος: Για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, υποψηφιότητες κλπ, συζητήσατε;

Eυ.Βενιζέλος: Υπάρχουν αυτές οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Δημοσιογράφος: Για το χρόνο;

Eυ.Βενιζέλος: Eμείς στηρίζουμε τους άξιους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών.

Δημοσιογράφος: Tο ενδεχόμενο σταυρού στους Ευρωβουλευτές υπάρχει; To συζητάτε;

Eυ.Βενιζέλος: Σε πολλές χώρες υπάρχει. Ο,τιδήποτε συνιστά συμμετοχή, έκφραση, πλουραλισμό, δυνατότητα του πολίτη να εκφραστεί, θετικό είναι

Δημοσιογράφος: Για την τρόικα;

Eυ.Βενιζέλος: Συζητήσαμε εκτενώς. Το θέμα δεν είναι πότε θα έλθει η τρόικα, το θέμα είναι να γίνουν όλα αυτά που έχουμε πει. Και αυτό που έχουμε πει είναι να οριστικοποιηθεί η στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση.

Δημοσιογράφος: Για την ιστορία με τη Eurostat;

Eυ.Βενιζέλος: Απάντησε ο υπουργός. Εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία και θα τα επιβεβαιώσει και η Εurostat, όπως θα το επιβεβαιώσει και η τρόικα και οι πάντες.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού