Βενιζέλος: Δεν βλέπω εξουσία για τον ΣΥΡΙΖΑ

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
333

«Δεν είναι θέμα αριθμών, αλλά νομιμοποίησης προσανατολισμών» τόνισε ο

Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Δεν βλέπω το ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει εξουσία» λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro. Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι άνοδος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είναι περιορισμένη και έχει οροφή το 19 έως 20%».

Σχετικά με το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «τρεις ψήφοι είναι καλή πλειοψηφία» και σημειώνει ότι «δεν είναι θέμα αριθμών, αλλά νομιμοποίησης προσανατολισμών».

Για το ΠΑΣΟΚ αφού τονίζει ότι υπήρξε το μεγάλο θύμα της κρίσης, αναφέρει: «Δεχθήκαμε να κυβερνήσουμε, να πάρουμε αποφάσεις δύσκολες και έτσι χάσαμε την επαφή με τις κοινωνικές δυνάμεις. Παρʼ όλα αυτά, το προοδευτικό ιδεολογικό ρεύμα εξακολουθεί να υπάρχει και θα εργαστούμε, ώστε να το συσπειρώσουμε. Πάντοτε υπάρχουν κίνδυνοι στην κοινοβουλευτική ζωή. Παρʼ όλα αυτά ο τρόπος που προχωρήσαμε ήταν η μοναδική υπάρχουσα εθνική στρατηγική».

Στο ερώτημα εάν περιμένει η Ελλάδα μια χειρονομία της Ευρώπης, ώστε να αναχαιτισθεί η άνοδος των ακραίων και εάν αυτή η χειρονομία θα μπορούσε να είναι μια νέα μείωση του χρέους, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει επιπρόσθετα φορολογικά μέτρα, αλλά και ούτε ζητάει μια νέα μείωση του χρέους. «Εάν η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να προσφέρει ένα κούρεμα του χρέους, δεχόμαστε αυτή τη λύση. Αλλά είμαστε ρεαλιστές» λέει χαρακτηριστικά.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού