Βενιζέλος: Αν δεν σταθεί η Κεντροαριστερά, δεν στέκεται η χώρα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
459

«Οι εκλογές του Μαΐου είναι ενδιάμεσες εκλογές και θεσμικά δευτερεύουσες, δεν είναι βουλευτικές εκλογές»

Κάποια κόμματα υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια, αγωνιζόμενα να κρατήσουν στην Ελλάδα το Μνημόνιο και την τρόικα, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Βήμα της Κυριακής”. Ευθύνες αποδίδει σε όλη την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο παρατηρεί ότι «δεν είναι παρά ένα περιορισμένο τμήμα του συνόλου της αντιπολίτευσης». Προσθέτει δε ότι ο εσωτερικός διχασμός δεν βοηθά την αξιοπιστία της χώρας και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι αν δεν σταθεί η Κεντροαριστερά δεν στέκεται η χώρα και δηλώνει:

«Οι εκλογές του Μαΐου είναι ενδιάμεσες εκλογές και θεσμικά δευτερεύουσες, δεν είναι βουλευτικές εκλογές» εκτιμά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: «Βεβαίως, κάθε εκλογική διαδικασία θέτει ζητήματα πολιτικής νομιμοποίησης, ερμηνείας του αποτελέσματος».

«Η συνολική αίσθηση πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της χωρίς αμφισβήτηση των επιλογών που έκανε ο ελληνικός λαός τον Ιούνιο του 2012» συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού