Βενιζέλος: Αναγκαία η εξυγίανση των τραπεζών

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
404

Συμφωνία στη συγκρότηση ενιαίου ευρωψηφοδελτίου στην Ελλάδα στο Στρασβούργο

«Είναι αναγκαίο και επείγον να προωθηθεί το μέτρο εξυγίανσης των τραπεζών, διότι η κρίση μάς άφησε ορισμένα πολύτιμα διδάγματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκ μέρους της Προεδρίας της ΕΕ.

Παρεμβαίνοντας ειδικότερα στη συζήτηση που έγινε επί της έκθεσης της (σοσιαλίστριας ευρωβουλευτή από την Πορτογαλία) Ελ.Φερρέιρα, ο κ. Βενιζέλος θύμισε ότι ένα από τα διδάγματα που μας άφησε η κρίση, αναφέρεται στη σημασία της Τραπεζικής Ένωσης, ως «θεμελιώδη πυλώνα της οικονομικής διακυβέρνησης».

Η συνολική «ενιαία αντιμετώπιση των συστημικών τραπεζών», αλλά και παραπλεύρως προς τον ενιαίο μηχανισμό εποπτείας (που ήδη λειτουργεί) «η ενιαία αντιμετώπιση της προστασίας των καταθέσεων», είναι οι εκκρεμότητες, που (όπως τόνισε ο κ.Βενιζέλος) επείγει να επιλυθούν, «ει δυνατόν εντός της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου».

Στο μεταξύ, στη συγκρότηση ενιαίου ευρωψηφοδελτίου στην Ελλάδα με όλες τις δυνάμεις που εκφράζονται από την πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συμφώνησαν στο Στρασβούργο ο Μ. Σουλτς, ο Χ.Σβόμποντα και ο Ευ. Βενιζέλος.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού