Βαρουφάκης: Η χώρα δεν θα εμφανίσει «ποτέ ξανά έλλειμμα»

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ότι η χώρα δεν θα εμφανίσει «ποτέ ξανά» έλλειμμα στον προϋπολογισμό της και επιχείρησε να καθησυχάσει τη Γερμανία ότι η νέα πολιτική γραμμή της Αθήνας δεν σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη στις μεταρρυθμίσεις, σχολιάζει το Ρόιτερς.

«Οι Γερμανοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν σημαίνει πως αποκλίνουμε από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων αν δώσουμε σε έναν συνταξιούχο που ζει με 300 ευρώ τον μήνα επιπλέον 300 ευρώ τον χρόνο» δήλωσε στην Die Zeit ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αύριο Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθεί το Βερολίνο.

«Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι η Ελλάδα–πέραν της πληρωμής τόκων–δεν θα παρουσιάσει ποτέ ξανά έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Ποτέ, ποτέ, ποτέ!» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας «δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί αύριο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχοντας, όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, περιοδεύσει ανά την Ευρώπη για να εξασφαλίσει υποστήριξη στα σχέδιά του να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας που έχει ζητήσει το Βερολίνο.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους