Βαρβιτσιώτης: Διεξάγει έρευνα ο αρμόδιος εισαγγελέας

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
464

«Δεν έχει απαγγείλει καμία κατηγορία σε κανέναν λιμενικό για οποιαδήποτε συμπεριφορά είχε σχέση με τη διαχείριση του ναυαγίου»

Διευκρινήσεις για την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Real fm.

«Την έρευνα διεξάγει ο αρμόδιος εισαγγελέας, όχι το λιμενικό. Η εισαγγελική αρχή, η οποία έχει απαγγείλει μέχρι τώρα κατηγορίες μόνο στον Τούρκο διακινητή. Δεν έχει απαγγείλει καμία κατηγορία σε κανέναν λιμενικό για οποιαδήποτε συμπεριφορά είχε σχέση με τη διαχείριση του ναυαγίου», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Και πρόσθεσε: «Έχει γίνει προανάκριση και έχουμε στα χέρια μας δύο καταθέσεις ανθρώπων που έχασαν συγγενείς τους. Ο ένας λέει ότι: “το λιμενικό μας περισυνέλεξε άμεσα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το πλήρωμα του σκάφους μας βοήθησε να σωθούμε”, ενώ και ο δεύτερος λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα».

Για τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες κατά την αποβίβασή τους στο λιμάνι του Πειραιά ο υπουργός σημείωσε: «Μου κάνει τρομερή εντύπωση το ότι οι ίδιοι άνθρωποι πριν από μερικές ώρες έχουν καταθέσει εντελώς διαφορετικά πράγματα. Οι ίδιοι άνθρωποι».

Πηγή:real.gr

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού