Βαλαβάνη: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει «τεχνική επέκταση»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
573

Μια μέθοδο προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης, όχι με την τρόικα αλλά με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για ένα χρέος, που μόνο η Κυβέρνηση Σαμαρά το βρίσκει βιώσιμο, αποτελεί η «τεχνική επέκταση», αναφέρει σε δήλωσή της η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη.

Η κ. Βαλαβάνη με γραπτή της δήλωση, καταγγέλλει ότι διαστρεβλώθηκε απάντησή της στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9.84» και προσθέτει ότι δεν μίλησε για επέκταση του Μνημονίου ή του Προγράμματος, όταν αναφέρθηκε σε «τεχνική επέκταση», «σε αντίθεση με ότι διοχετεύθηκε στη συνέχεια σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ».

«Τα ασφυκτικά πλαίσια, που δημιούργησε η απερχόμενη Κυβέρνηση και για τα οποία θα έπρεπε ήδη να απολογείται, καθώς δεν αποτελούν παγίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως για τη χώρα, δεν είναι ανυπέρβλητα», αναφέρει η κ. Βαλαβάνη και προσθέτει: «Η τεχνική επέκταση δεν είναι παρά μια μέθοδος προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης, όχι με την τρόικα αλλά με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για ένα χρέος, που μόνο η Κυβέρνηση Σαμαρά το βρίσκει βιώσιμο, και για να θέσουμε όλη τη δικιά μας ατζέντα από την αρχή. Ή, όπως είπα επακριβώς: Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος πραγματικών μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων και τσακίσματος της εργασίας και της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Η εποχή των Μνημονίων και του μνημονιακού καθεστώτος λήγει οριστικά τη βραδιά των εκλογών, για να ανοίξει μια εποχή αναγέννησης και ελπίδας. Αυτό αποτελεί δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει διατυπωθεί επανειλημμένα με αδιαμφισβήτητο τρόπο», αναφέρει η κ. Βαλαβάνη και υπογραμμίζει ότι εξίσου αδιαμφισβήτητη είναι και η προσωπική της δέσμευση και προσήλωση στο στόχο αυτό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του “9.84” (http://www.athina984.gr/node/323281) η κα Βαλαβάνη είχε δηλώσει στον ραδιοσταθμό του Δήμου Αθηναίων ότι «Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση του Μνημονίου για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος».

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,