ΥΠΕΞ: «Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
376

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, με φόντο τη σειρά επαφών που είχε ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στο Κίεβο και τη Μαριούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η ´´Χρυσή Αυγή´´ ισχυριζόντουσαν ότι η Kυβέρνηση δεν ασχολείται με τον Ελληνισμό της Ουκρανίας και έλαβαν άμεση και αποστομωτική απάντηση απο την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας.

Χθες που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε τον Ελληνισμό της Μαριούπολης για να μεταφέρει την στήριξη και την μέριμνα όχι μόνο τη Κυβέρνησης αλλά όλου του Ελληνικού λαού, τα ίδια κόμματα διαμαρτύρονται γιατί ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών επισκέπτεται την Ουκρανία!

Με την ίδια άνεση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης που ήθελαν πιο ενεργή παρουσία της Ελληνικής Προεδρίας στην ουκρανική κρίση – χωρίς να αντιλαμβάνονται πώς διαμορφώνονται οι κοινοτικές διαδικασίες και οι διεθνείς συσχετισμοί – μόλις ο κ.Βενιζέλος πήγε στο Κίεβο με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και για την οικονομική στήριξη της χώρας και για την κρίση με την Ρωσία, εκφράζουν την αντίθεσή τους!

Θέλουν η Ελλάδα και ως χώρα και ως Προεδρία να διαφοροποιηθεί απο το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και όλης της διεθνούς κοινότητας. Να μην αναγνωρίσει την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, ώστε να μην υπάρχει διεθνής συνομιλητής και επιπλέον να ανακαλέσει τον Πρέσβη της στο Κίεβο! Κάτι που φυσικά δεν λέει ούτε η Ρωσία που μετέχει στις σχετικές διεθνείς επαφές.

Αυτή είναι η κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την εξωτερική πολιτική της χώρας. Θέλουν μια Ελλάδα απομονωμένη, εκτός ευρωπαϊκών συσχετισμών, που με αφορμή κάθε διεθνές πρόβλημα μειώνει το διπλωματικό της κεφάλαιο και εκθέτει σε αυξημένους κινδύνους τα εθνικά της συμφέροντα.

Η δική μας αντίληψη είναι τελείως διαφορετική και επιτρέπει στην Ελλάδα να μετέχει αξιόπιστα στο Ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι, θωρακίζοντας τα εθνικά συμφέροντα.

Αν είχαν αποφύγει την κριτική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν προστατεύσει και την αξιοπιστία τους και την στοιχειώδη εθνική ενότητα. Δυστυχώς, θέλησαν να εκτεθούν, παρασυρόμενα από φτηνές μικροκομματικές σκοπιμότητες, ασυγχώρητες στον τομέα αυτό».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού