ΑΠΘ: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
318

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας (Αίγυπτος), που θα περιλαμβάνει την ανταλλαγή καθηγητών και φοιτητών, την από κοινού επίβλεψη διδακτορικών διατριβών και την κοινές προτάσεις για ερευνητικά προγράμματα αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή επίσκεψη του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας Σάντεκ Αμπντέλ Σαλάμ, στον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο.

Η συμφωνία συνεργασίας θα υπογραφεί το αμέσως προσεχές διάστημα μετά την έγκριση από τις Συγκλήτους των δυο πανεπιστημίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκαν οι ισχυροί ιστορικοί δεσμοί της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας γενικότερα με την πόλη της Αλεξάνδρειας. Ιστορικά, στην Αλεξάνδρεια έζησε και έδρασε μεγάλη ελληνική κοινότητα, με κορυφαία προσωπικότητα τον μεγάλο ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν περίπου 4000 Έλληνες στην Αλεξάνδρεια.

Οι δυο πλευρές εντόπισαν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δυο πανεπιστημίων με σημαντικότερες το μέγεθος, το εύρος των επιστημονικών πεδίων που καλύπτονται και το μεγάλο πληθυσμό των φοιτητών τους.

Το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αιγύπτου με 20 σχολές, 140.000 φοιτητές και 6000 καθηγητές.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός