ΑΠΘ: Παρέδωσε στον Εμμανουήλ Κριαρά τον νέο τόμο του λεξικού του!

- in ΕΥ ΖΗΝ
419

Το χειρόγραφο του 19ου τόμου του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας του Εμμανουήλ Κριαρά παρέδωσαν στον ίδιο, ο διευθυντής σύνταξης του τόμου, καθηγητής Γιάννης Καζάζης, μαζί με τη δεκαμελή συντακτική ομάδα και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο σπίτι του.

Ο πρύτανης μετέφερε την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη της ακαδημαϊκής κοινότητας στο πρόσωπο του Εμμανουήλ Κριαρά, ως παράδειγμα του ακαταπόνητου εργάτη του πνεύματος και των γραμμάτων και ως φωτεινό σηματοδότη και οδηγό για τις νεότερες γενιές, ενώ ο κ.Καζάζης ανέφερε ότι με τον τόμο αυτό αρχίζει η σύνταξη του επόμενου γράμματος του λεξικού, του «-Σ», και προβλέπονται άλλοι 4 τόμοι, οι οποίοι, εφόσον βρεθούν χορηγοί, θα συντάσσονται με ταχύτερο ρυθμό, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί στα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ δώρισε στον Εμμανουήλ Κριαρά τον συλλογικό τόμο «Θρεπτήρια. Μελέτες για την Αρχαία Μακεδονία», ο οποίος αποτελεί το αποτέλεσμα της οργανωμένης προσπάθειας του ΑΠΘ για δημοσιοποίηση των επιστημονικών συμπερασμάτων της αρχαιολογικής και γενικότερα της ιστορικής έρευνας της αρχαίας Μακεδονίας.

Ο καθηγητής Κριαράς, συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Πρύτανη του ΑΠΘ, τον καθηγητή Γιάννη Καζάζη και τη συντακτική ομάδα του λεξικού και εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρέθηκαν άξιοι συνεχιστές του έργου του.

You may also like

Όταν ένα ρομπότ που ψήνει μπέργκερ

Ζητείται μονόχειρας ψήστης, πλήρους απασχόλησης -πρόθυμος και για