«Αξιοσημείωτη πρόοδος» σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία

Τι σχολιάζει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ στη Wall Street Journal

Οι χώρες της Ευρωζώνης που αγωνίζονται, έχουν σημειώσει πρόοδο στους τομείς των μεταρρυθμίσεων και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ενώ άλλα μέλη του ευρω-μπλοκ υστερούν, σχολιάζει ο Πίτερ Πράετ, υψηλόβαθμο μέλος της EKT, σύμφωνα με τη Wall Street Journal (WSJ).

Σε δημοσίευμα με τίτλο «ECB’ s Praet says struggling countries making progress», σχολιάζεται ότι, o κ. Πράετ τόνισε τη σημασία έκθεσης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν καταγράψει «αξιοσημείωτες προόδους το 2013» αναφορικά με τον τομέα της εργασίας, σχολιάζοντας ότι σε αυτές τις τρεις χώρες η αγορά εργασίας αξιολογείται ως πιο ευέλικτη από το Λουξεμβούργο, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Κατά την άποψή του, αυτό θα βοηθήσει στην επίτευξη ισορροπίας που οδηγεί σε σταθερότητα και κινητικότητα. Παράλληλα, επισήμανε ότι, παρά τις δυσκολίες, οι μεταρρυθμίσεις κινούνται γρηγορότερα σε χώρες «πολύ περισσότερο αδύναμες» από άλλες, προειδοποιώντας ότι η στρατηγική καθυστέρησης (των μεταρρυθμίσεων) είναι αυτοκαταστροφική καθώς συνεισφέρει στη συσσώρευση ανισορροπιών και αδυναμιών στις καλές εποχές και στην αύξηση του κόστους προσαρμογής σε περιόδους δύσκολες.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους