Ανδρουλάκης: «Να επιλέγει ο ελληνικός λαός του Ευρωβουλευτές του»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
559

«Η καλύτερη επιλογή είναι η επιλογή της περισσότερης δημοκρατίας» τονίζει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

«Δυστυχώς το ΣτΕ πήρε κατά την προσωπική μου άποψη μια οπισθοδρομική απόφαση. Δε μπορούμε όμως να την αγνοήσουμε.. Διότι αν την αγνοήσουμε διακυβεύεται η νομιμότητα των εκλογών που έρχονται. Και πραγματικά θέλω να σας πω ότι διαφωνώ με την απόφαση αυτή. Θεωρώ ότι το πρόβλημα -για να μην το συζητάμε επιφανειακά- είναι η ιθαγένεια και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση αυτή να το αντιμετωπίσει. Διότι κάποιοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μετά το 2010 στις εκλογές του «Καλλικράτη» μιλούσαν για ζήτημα νομιμότητας σχετικά με την ψήφο των μεταναστών και τελικά ψήφισαν 9.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά βγαίνει και λέει ότι διαφωνεί με την απόφαση, ενώ δεν είχε ψηφίσει το νόμο, όταν το 2010 το ΠΑΣΟΚ τον έφερε στη Βουλή», τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Απαντώντας αναφορικά με την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών, «όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, πάρθηκε μια απόφαση, να έχουμε σταυροδοσία. Να επιλέγει ο ελληνικός λαός του Ευρωβουλευτές του. Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ καλό γιατί αποκτούν άλλο βάρος οι Ευρωβουλευτές. Σήμερα αν θέλουμε να δώσουμε ένα νόημα στις ευρωεκλογές, πρέπει να δώσουμε και μεγαλύτερο πολιτικό βάρος σ’ αυτούς που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι «η καλύτερη επιλογή είναι η επιλογή της περισσότερης δημοκρατίας.»

Ερωτηθείς για την την ευρωπαϊκή καμπάνια του κ. Τσίπρα, «πάντως υπάρχει απάντηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μπορούμε να βρούμε στα ταξίδια του Γκιούλιβερ, ο οποίος ξεκινάει από την Αθήνα σκίζοντας το μνημόνιο, πηγαίνει στη Ρώμη και λέει ότι το επαναδιαπραγματευόμαστε και όταν θα φτάσει τελικά στο Βερολίνο θα το καταπιεί ως κοινωνικό μνημόνιο», κατέληξε.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού