Ανδρουλάκης: Αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
396

Τι δήλωσε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο την εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 58»

«Πρέπει να κάνουμε δυο κινήσεις. Το πρώτο είναι η ευρύτερη συνεννόηση. Όταν λέμε συνεννόηση, εννοούμε διάλογο. Εμείς πήραμε μια απόφαση ως Κεντρική Επιτροπή και την υπηρετούμε πιστά. Να ανοίξουμε χωρίς ηγεμονισμούς, αλλά με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ένα προγραμματικό διάλογο με Κόμματα όπως ήταν η Δημοκρατική Αριστερά, με Κινήσεις όπως ήταν οι 58 και διάφορες άλλες Κινήσεις στο χώρο, ώστε να διαμορφωθεί μια προγραμματική πρόταση εναλλακτική, ένας τρίτος πόλος προοδευτικός δημοκρατικός μεταρρυθμιστικός απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία» περιέγραψε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, με φόντο τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

«Το δεύτερο σκέλος είναι το εξής: για να έχουμε Κόμματα δε σημαίνει μόνο να μαζευτούν κάποιοι άνθρωποι, δηλαδή να υπάρχει ένα άθροισμα προσωπικοτήτων. Τα Κόμματα πάνω απ’ όλα είναι ιδέες και συναισθήματα. Υπάρχει πολιτική ιστορία. Εμείς οφείλουμε με απόλυτο σεβασμό να διαχειριστούμε τη σημερινή κατάσταση» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με ευχολόγια, ούτε περιμένοντας τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για να σώσουμε το πολιτικό σύστημα».

«Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει στις εκλογές ως βασικός πυλώνας μιας ευρύτερης προσπάθειας. Αυτή είναι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και αυτή θα υπηρετήσουμε. Τα οποιαδήποτε άλλα σενάρια δεν αφορούν το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο Γραμματέας του Κινήματος, ενώ «δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση, αλλά προσωπική μου άποψη είναι να βγει όλο το ευρωψηφοδέλτιο με καθολική εκλογή από τη βάση.

Όποιος πολίτης νιώθει ότι αυτή η διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος τον ακουμπά πολιτικά, να έρθει και να συμβάλλει με τη ψήφο του στη δημοκρατική διαμόρφωση ενός ευρωψηφοδελτίου» σχολίασε, αναφορικά με τα σενάρια για τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «το ΠΑΣΟΚ δεν διαχέεται. Συμμετέχει οργανωμένα με το θεσμικό του το κατοχυρωμένο πλαίσιο. Η Ελιά, έχει άθροισμα αυτόνομων πολιτικών μονάδων. Η κεντρική πολιτική μονάδα στην Ελιά, θα είναι το ΠΑΣΟΚ», συμπληρώνοντας: «ευχόμαστε να ήταν και η Δημοκρατική Αριστερά».

Απαντώντας σχετικά με το ποιος θα εκφράζει αυτό το χώρο, «κάθε προοδευτικός δημοκράτης στην Ελλάδα που θέλει να δει πρώτα τις ιδέες, τις θέσεις και μετά τα πρόσωπα. Να τελειώνει η ιστορία του αθροίσματος προσωπικών φιλοδοξιών. Την πληρώσαμε και εντός του ΠΑΣΟΚ και εκτός του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας ότι «μα εμείς τη Νέα Δημοκρατία δεν την παντρευτήκαμε!»

Ερωτώμενος αναφορικά με μια πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, «με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως εκφράζεται σήμερα που προσπαθεί να παίξει το παλιό πολιτικό παιχνίδι των εκλογικών κύκλων, τάζοντας τα πάντα ως αντιπολίτευση, δείχνοντας το δρόμο του Plan B που απεδείχθη στην Κύπρο ότι δεν υπάρχει και κοροϊδεύοντας συνειδητά τον ελληνικό λαό, ότι μπορεί με το σκίσιμο του Μνημονίου η χώρα να μην έχει ευρωπαϊκές δεσμεύσεις -ενώ σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Συνασπισμός ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που είναι η πρώτη μεγάλη δέσμευση που έχει η χώρα απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας- με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού