Ανασχηματισμός στον ορίζοντα;

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
669

Η ανανέωση της θητείας του Προέδρου της ΤτΕ ανακατεύει την τράπουλα

Αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος επιθυμεί ο πρωθυπουργός, όπως μεταφέρεται προς τα έξω από τους συνεργάτες του. Καθοριστικός παράγοντας στις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά θα είναι οι εξελίξεις στην οικονομία, η συμφωνία με την τρόικα και η εκταμίευση της δόσης, όπως γράφει η «Real News».

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο Γ. Στουρνάρας θα πάρει τη θέση του Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς η θητεία του ολοκληρώνεται τον Μάιο. Αν γίνει αυτό, τον Γ. Στουρνάρα είναι πιθανό να αντικαταστήσει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στο υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή την περίπτωση αναπληρωτής του θα είναι ο συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, δύο υπουργικά ονόματα ακούγονται έντονα το τελευταίο διάστημα: του Νίκου Δένδια, που έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως επιθυμεί να φύγει από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει και «εσωτερική αναβάθμιση» με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα.

Ήδη είναι κενή υπουργική θέση, αυτή του Σταύρου Καλαφάτη που είναι υποψήφιος για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πάντως, σημειώνει η εφημερίδα, όποτε κι αν γίνει ο ανασχηματισμός, στην κυβέρνηση φαίνεται να επιστρέφουν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,