Αναδίπλωση Ξυδάκη: «Την ΕΡΤ την αγαπώ και την τιμώ γι αυτό έχω απαιτήσεις»

Το πρόβλημα της δημοσιογραφίας και της έλλειψης αξιοπιστίας στον Τύπο, βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ με προσκεκλημένο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, και αφορμή τις δηλώσεις του για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «τριτοκοσμική», απάντησε ότι ήταν υπερβολικός και ακραίος και τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο χαρακτηρισμός «τραγική», «τριτοκοσμική» μπορεί να είναι υπερβολικός, η συζήτηση όμως έχει ουσία και είναι μια συζήτηση που πρέπει να την κάνουμε». Αναφερθείς στην έλλειψη αξιοπιστίας στο σύνολο του Τύπου, υπογράμμισε: «Πρέπει να μιλήσουμε με ωμότητα ακόμη και με μια φραστική υπερβολή. Δεν ήθελα να χαρακτηρίσω συλλήβδην την ΕΡΤ ούτε θα το έκανα, ούτε το έχω κάνει ποτέ, την έχω υπερασπιστεί […]. Ακούστηκε μια ακραία έκφραση από την πλευρά μου και έστω και άθελά μου χαίρομαι που προκλήθηκε μια τέτοια συζήτηση για το πλαίσιο λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι -όπως είπε- από ολόκληρη την τοποθέτησή του χρησιμοποίησαν μια οξύτερη φράση: «Η ουσία είναι ότι πρέπει να δούμε τη δημοσιογραφία με άλλη ματιά, η δημοσιογραφία πάσχει και όταν πάσχει, είναι πλήγμα και τη Δημοκρατία. Την ΕΡΤ την τιμώ και την αγαπώ γι αυτό έχω απαιτήσεις και είμαι αυστηρός. Από αυτόν που αγαπάς έχεις μεγάλες απαιτήσεις».

Πάντως, απέκρουσε τις κατηγορίες περί «γενίκευσης» σημειώνοντας πως στην ομιλία του δήλωσε ότι υπάρχουν αρθρογράφοι από τη δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας και τη δημοσιογραφία της προσωπικής εκτέλεσης, οι οποίοι είναι «μισογύνηδες» και «ξεφτιλισμένοι».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στους επίμαχους χαρακτηρισμούς, υπογραμμίζοντας: «Για την ΕΡΤ συγκεκριμένα ανέφερα ένα παράδειγμα. Ανέφερα πως και η τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων πριν από 20 χρόνια ήταν πυρήνας ενημέρωσης κι έχουν φτάσει να γίνουν ένα μαγκαζίνο που έχει λίγο από όλα και μπερδεύει την ψυχαγωγία με το δράμα και την ενημέρωση. Είπα ότι πριν από 2-3 χρόνια ξεκίνησαν σε δελτία να δείχνουν βιντεάκια (χαριτωμένα) από το youtube ξαφνικά το είδα αυτό και στην ΕΡΤ σε δελτίο ειδήσεων».

You may also like

Γεννηματά: Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο Λοβέρδου

Απέφυγε να τοποθετηθεί αναφορικά με την περικοπή του