Αμπελόφυλλα Μαριάννας… δια χειρός Καζάκη

Με τη βοήθεια του καιρού, η νέα παραγωγή για το 2014 έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα βάζα με βιολογικά Αμπελόφυλλα Μαριάννας είναι ήδη έτοιμα. Ακολουθώντας πιστά το αυστηρό πρόγραμμα διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων μας, τα βάζα θα παραμείνουν στο τρίτο στάδιο ποιοτικού ελέγχου μέχρι τις 20 Μαΐου, οπότε και θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά, με προτεραιότητα στους πελάτες που έχουν προχωρήσει σε δέσμευση ποσοτήτων.

Η ποιότητα των προϊόντων μας διασφαλίζεται με αυστηρή επιλογή των φύλλων που θα συσκευαστούν, ήδη από το χωράφι. Εκεί, το εξειδικευμένο συνεργείο κόβει μόνο τα πιο τρυφερά και πιο φρέσκα φύλλα που έχουν φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος. Στο εργαστήρι μας, το προσωπικό πλένει και ξεδιαλέγει τα φύλλα και αμέσως τα τοποθετεί προσεκτικά στα ανάλογα βάζα. Ακολουθεί η θερμική επεξεργασία και η καταγραφή σε κάθε καπάκι του αριθμού παρτίδας και της ημερομηνίας λήξης, ανάλογα με το χωράφι προέλευσης των φύλλων και την ημερομηνία συλλογής τους. Τα βάζα παραμένουν στην αποθήκη για αρκετές ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί η επιτυχία της θερμικής επεξεργασίας, και συσκευάζονται με ετικέτες ανάλογα με τη χώρα προορισμού.

Τα χωράφια της οικογένειας Καζάκη στη Νέα Γωνιά της Χαλκιδικής είναι πιστοποιημένα βιολογικά ήδη από το 1997, και μάλιστα από έναν από τους παλαιότερους οργανισμούς πιστοποίησης στην Ελλάδα, τη Βιο-Ελλάς. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα τελευταία 20 χρόνια, δηλαδή από την έναρξη της περιόδου προσαρμογής, δεν έχει πέσει ούτε ένα γραμμάριο χημικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ορμονών και ζιζανιοκτόνων στη γη μας. Παράλληλα, εδώ και τρία χρόνια υλοποιούμε πρόγραμμα εφαρμογής ζεόλιθου. Ο ζεόλιθος έχει την ιδιότητα να δεσμεύει, χωρίς να απελευθερώνει ξανά, τις τοξίνες, βαρέα μέταλλα και ελεύθερες ρίζες της ατμόσφαιρας.

Έτσι, τα βιολογικά Αμπελόφυλλα Μαριάννας είναι απαλλαγμένα από ουσίες δυνητικά βλαβερές για τον άνθρωπο. Το στοιχείο αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η περίοδος συλλογής των αμπελόφυλλων συμπίπτει με την περίοδο εντατικών ψεκασμών στις αμπελοκαλλιέργειες.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους