Αμανατίδης: Aναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών σταθερότητας στην περιοχή

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
431
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης , μιλά σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016. Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η Διεθνής Συνάντηση των Αθηνών με θέμα «Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες: προωθώντας την ένταξη και προστατεύοντας τα δικαιώματα». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και την εξεύρεση λύσης στην κρίση της Συρίας, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία και το μακελειό στο Βερολίνο.

Ο κ. Αμανατίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σταρ, επανέλαβε την καταδίκη και τον αποτροπιασμό της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα καθώς και των επιθέσεων στο Βερολίνο και στην Ελβετία.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση αντέταξε την ενίσχυση των διπλωματικών πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως «από την πρώτη στιγμή αυτό που έχουμε βάλει στόχο και ως χώρα και ως παράγοντας σταθερότητας που είμαστε στην περιοχή, είναι η ανάπτυξη του διαλόγου, και του διαπολιτιστικού και του διαθρησκειακού, αλλά και οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών».

«Ο στόχος των τρομοκρατών, που είναι το άπλωμα των διενέξεων, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο τρόμος, ο φόβος και οι διενέξεις δεν πρέπει να γενικευτούν. Το ανάποδο πρέπει να γίνει» διεμήνυσε ο υφυπουργός Εξωτερικών και παρατήρησε πως το κλίμα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού