Το ζήτημα του ονόματος δεν μπορεί να λυθεί με όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας

«Το ζήτημα του ονόματος είναι ένα πρόβλημα, με περιφερειακή και διεθνή διάσταση και σίγουρα δεν μπορεί να λυθεί με προώθηση αλυτρωτικών βλέψεων και με όχημα την πλαστογράφηση της ιστορίας και την οικειοποίηση της εθνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής, στη Βουλή με θέμα: «Εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς».

Ο κ. Αμανατίδης επισήμανε ότι η εξωτερική πολιτική είναι εθνική υπόθεση και απαιτεί πολιτικές συναινέσεις» αλλά όχι επιδείξεις, που πολλές φορές αποσκοπούν μόνο στην ψηφοθηρία.

Το ζήτημα του ονόματος, είπε ο υφυπουργός, είναι ένα εκκρεμές διεθνές πρόβλημα, κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία των συνομιλιών που η Ελλάδα «με ρεαλισμό, εποικοδομητικό πνεύμα και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» σέβεται και στηρίζει τις υπό την αιγίδα των Η.Ε από τις αρχές της δεκαετίας του 90,

«Η Ελλάδα αντέδρασε όλο αυτό το διάστημα έντονα στην υποκλοπή της ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς», είπε ο κ. Αμανατίδης, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει «την ακαδημαϊκή κοινότητα, έτσι ώστε φέρνοντας στο φως, επιστημονικά και αντικειμενικά δεδομένα, αποδεικνύουμε το ποιος στην πράξη υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας».

Αναφέρθηκε δε «στα συγκλονιστικά νεότατα αρχαιολογικά ευρήματα, που μπήκαν στην αυστηρότερη επιστημονική βάσανο με τη βοήθεια της διεθνούς επιστήμης σε τρία επιστημονικά συνέδρια που οργάνωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας,  στα οποία καταρρίπτεται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα οριστικά ο ισχυρισμός περί της Μακεδονικής ως «γλώσσας» ινδοευρωπαϊκής, αλλά και δήθεν ανεξάρτητης από την ελληνική», υπογραμμίζοντας ότι «η επικοινωνιακή γλώσσα των Μακεδόνων ήταν τα ελληνικά» και ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα στην έρευνά της.

You may also like

Επιπλέον δρομολόγια του ΟΑΣΘ για το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Τέσσερα επιπλέον δρομολόγια στις λεωφορειακές γραμμές 27 και