Αλ. Τσίπρας: «Καταθέσαμε ρεαλιστικό σχέδιο»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
275

«H ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σχέδιο και στρατηγική και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας και πρόσθεσε ότι «το δίλημμα πλέον είναι στην ηγεσία της Ευρώπης».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «διαπραγματευόμαστε με σχέδιο και στρατηγική, σε αντίξοες συνθήκες. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και στις προηγούμενες που απλώς υπέγραφαν ότι τους ζητούσαν. Οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν. Η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις, έχουμε κάνει παραχωρήσεις που είναι φυσιολογικό σε μία διαπραγμάτευση, αλλά έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η «επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης θα έχει δυσκολίες, αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός, είναι η κυβέρνηση να ξεπεράσει τις δυσκολίες, σε συνθήκες δικαιοσύνης και ισότητας. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης, θα σηματοδοτήσει και το τέλος της διαίρεσης της Ευρώπης. Είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση για το αν επιθυμούν την προσαρμογή στον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση, δίχως διαίρεση της Ευρώπης, ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα ευρώπαικό και παγκόσμιο θέμα. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή εξόδου ή στην διαίρεση της Ευρώπης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο και αποφασιστικότητα και κινούμαστε με βάση την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει λύση και δεν θέλει η χώρα να γυρίσει στο χθες των μνημονίων και της υποτέλειας”. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αισιόδοξος και ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσεγγίσει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα βάλλουμε κι εμείς το λιθαράκι για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι το υπουργείο Παιδείας μαζί με το Υγείας θα κρίνει αν η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε τους στόχους της στο τέλος της τετραετίας. Ζήτησε δε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, να γίνει προγραμματισμός και σε μηνιαία βάση να γίνεται απολογισμός.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού