Αδειάζει τη Eurostat η Κομισιόν;

Μάλλον θετικές για την Ελλάδα χαρακτηρίζει εκπρόσωπος της Κομισιόν τις δηλώσεις Ράντερμάχερ

Μάλλον θετικές για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις δηλώσεις σε γερμανική εφημερίδα του γενικού διευθυντή της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμάχερ.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Επιτροπής παρατήρησε ότι η συνέντευξη στη «Sueddeutsche Zeitung» είχε πολύ πιο θετικό τόνο από αυτόν που της αποδόθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Β. Ράντερμάχερ εμφανίζεται ικανοποιημένος από την έως σήμερα συνεργασία των υπηρεσιών της Eurostat και των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελλάδας και επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στη συλλογή στοιχείων.

Ερωτηθείς, εξάλλου, αν από τις γενικές τάσεις των πρώτων τριών τριμήνων του 2013, η Ελλάδα τείνει να επιτυγχάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι η Eurostat δεν μπορεί να σχολιάσει χωρίς τα στοιχεία και του τελευταίου τριμήνου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε, επίσης, ότι η Eurostat δημοσιοποιεί τα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα των χωρών-μελών, δύο φορές τον χρόνο.

Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο γίνεται η επικύρωσή τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου