Αγρότες: ραντεβού αύριο με το Γιάννη Στουρνάρα

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
438

Τα αιτήματά τους θα μεταφέρουν αύριο αγροτοσυνδικαλιστές δια ζώσης στον υπουργό Οικονομικών

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τις αντιπροσωπείες των αγροτών από όλη την Ελλάδα να βρίσκονται στην Αθήνα, όπου αύριο πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Εκπρόσωποι των αγροτών επισημαίνουν ότι απέβησαν «άκαρπες» οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς, όπως τους είπαν, «οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών». Στο μεταξύ, σήμερα, αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας συναντάται με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το θέμα που αφορά την απασχόληση αλλοδαπών στα χωράφια τους.

Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο ολοένα και περισσότεροι αγρότες καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο.

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για αύριο, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους. Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής και εντός της ημέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέλευση στη Μαυρολεύκη Δράμας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

Στο μεταξύ, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να προβούν σήμερα και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου από τη μία το μεσημέρι.

Στα διόδια Τραγάνας, που βρίσκονται στο 136ο χλμ Αθηνών-Λαμίας, κατευθύνονται ήδη αγρότες και άλλοι εργαζόμενοι στη Βοιωτία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός